SMOK V MAX - uživatelská recenze WD

Zde naleznete přehled elektronických gripů, jejich recenze a názory uživatelů na jednotlivé modely. Můžete přidávat další modely, které zde ještě nejsou - ale pokuste se vždy alespoň o stručné představení a pár fotek .

Moderátoři: Alexa, Petr794

SMOK V MAX - uživatelská recenze WD

Příspěvekod White Dragon » pát 04. kvě 2012 10:39:22

Tak se podíváme na žhavou novinku, která díky firmě Gold Drive přistála v mých testovacích drápech. Jedná se o grip s nastavitelným výkonem SMOK V MAX. Už i z označení je jasné, že výrobcem tohoto šelmostroje je Shenzhen SMOK Technology Co.,Ltd.

Tak se podíváme, co se skrývá v docela malé krabičce:

Obrázek

Tentokrát je to samotné tělo gripu bez baterií a dalšího příslušenství.

Než se na něj koukneme podrobněji, tak úvodem strohá řeč čísel:
119mm na délku, 21mm v průměru, v místě tlačítka 22,5mm. Hmotnost samotného gripu je 78g, s dvojicí baterií 16340 se váha zastaví na 112g, s bateriemi, pro které je grip původně určen, to jest 18350 to bude ještě o kousek více. Nicméně tyto baterie prozatím nemám k dispozici.

Tělo gripu je provedeno s největší pravděpodobností z mosazi s nějakou galvanickou povrchovou úpravou, finální povrch je nastříkaný černou matnou barvou. Vypadá to velmi efektně, a hlavně je nástřik docela odolný proti ulpívání ťápanců všeho druhu. Horní polovinu tubusu zdobí sříbrné logo výrobce z jedné strany

Obrázek

a nápis V Max (nebo VMAX?) z druhé.

Obrázek

Provedení nápisu je odstraněním barvy na čistý kov tubusu - jestli za pomoci krycí šablony, nebo např. vypálením laserem, to nepoznám. Vršek tubusu je skosený a tvoří se závitem jeden celek. Barva je i uvnitř závitu, ale kupodivu nevadí funkci. Naproti tomu se okolo závitu najdou světlá místa, kam se barva nedostala.

Obrázek

Závit je klasický "510", pro použití eGo příslušenství je nutné použít vhodnou redukci.

Obrázek

Pro ovládání a nastavení gripu je určeno jedno plastové modře prosvícené tlačítko a třímístný parádně čitelný LED displej. I zde jsou vidět drobounké chyby ve zpracování, otvor pro hmatník tlačítka má po obvodu drobné otřepy, takže hmatník je už po pár dnech po obvodu odřený, drobné nepřesnosti se najdou i u slícování sklíčka displeje - otvor v tubusu je v místě výseče lehce zdeformovaný - asi použitím ne zrovna ostrého nástroje... Jsou to drobnosti, ale právě díky nim se nezapře země původu...
Tlačítko jako takové je modře podsvíceno, ale to se dá vypnout. Díky tomu, že hmatník je proveden z dost tmavého materiálu, je podsvícení spíše symbolické. Modrá barva prosvítá i do okénka displeje, kde dělá v kombinaci s červeným LED displejem docela zajímavý efekt.

Obrázek

Spodní strana s víčkem pro baterii je naproti tomu provedena naprosto luxusně, všechno parádně lícuje. Ve víku je už nezbytné odvětrání případného přetlaku při odfouknutí baterie.

Obrázek víčko baterií

Víčko je soustružené, materiálově předpokládám, že je to opět nejspíše mosaz s nějakou galvanicky provedenou povrchovou úpravou a nástřikem barvou. Závit je vhodné hned ošetřit troškou vazelíny, nebo alespoň kapkou oleje, jinak při šroubování docela nepříjemně skřípe.

Obrázek

Jak jsem již zmínil dříve, grip je uzpůsoben pro použití dvojice Li-Ion baterií o velikosti 18350, bez problémů ale pracuje i s menšími bateriemi 16340.

No a dostávám se k ovládání a nastavení gripu. Tím, že je použito jediné tlačítko, je ovládání a nastavení gripu takový menší klikací maraton.
Dlouhým stiskem tlačítka se aktivuje žhavení, jehož délka je omezena na dostatečných 15 sekund. Pro vstup do první položky menu je potřeba čtyřikrát krátce stisknout tlačítko. Každým dalším krátkým stiskem se menu posune na další položku. Po zvolení požadované položky se po cca 2 vteřinách zobrazí podnabídka, ve které se krátkým stiskem tlačítka vybere jedna z voleb. Při volbě výkonu (napětí) je možné měnit hodnotu též přidržením tlačítka.

Obrázek

Uložení nastavené hodnoty se provede automaticky při opuštění menu a zhasnutí displeje (po cca 2 sekundách od posledního stisku tlačítka) Zdá se to složité, ale opak je pravdou. Jediné, co bych v menu uvítal, by byla možnost trvalého vypnutí zobrazení displeje při běžném použití. Intenzita LED displeje může v některých případech působit až rušivě, nehledě na úsporu kapacity baterie.
Ochrana proti hlubokému vybití baterií se aktivuje při napětí 6,2V, kdy se žhavení zablokuje, podsvícení tlačítka při stisku bliká a na displeji se zobrazí hlášení "Lo".
Limit elektrického odporu připojeného atomizéru je pevně nastaven na 1,3 ohmů v celém rozsahu nastaveného výkonu. Do nižšího elektrického odporu grip napětí nepustí. Trochu jiná situace nastává, pokud se vyskytne chyba v průběhu sepnutého žhavení. Do hodnoty 0,7ohmu elektronika pouští napětí hlava nehlava za docela zajímavých zvukových projevů z měniče. Další sepnutí už je pak zablokováno s hláškou F1. Při pokusu na 0,6 ohmech došlo k okamžitému resetu nastavení gripu a hlášce F1.
Odpor příslušenství půl ohmu a méně elektronika vyhodnotí jako zkrat a ohlásí hláškou "F2".

Ani při delším použití LR příslušenství (zkoušeno s klasickým vatovým 510DCT) se grip v místě měniče nijak znatelně nezahřívá, což ovšem nemohu říci o použitých baterkách 16340, pro které je tohle už přeci jen extrémní zátěž a po čase působí jako ohřev ruky. navíc jim při těchto extrémech docela rychle padá napětí pod zátěží. Uvidíme, jak se budou chovat baterie, pro které je grip určen.

Takže pokud bych měl zhodnotit poznatky z dosavadního testování gripu V Max, tak krom několika "kosmetických" chybiček není co vytknout. Funkčností mně osobně teda hodně překvapil. I s pidibaterkami 16340 je funkčnost nadstandartní. Je nutno mít na paměti, že díky technologii použitého měniče je orpoti jiným VV gripům nastavení napětí spíše nastavením výkonu, a údaj o nastaveném "napětí" více méně informativní, běžným multimetrem se této hodnoty na závitu asi nikdy nikdo nedoměří.

Funkci měniče se pokusím trošku ozřejmit dále v této recenzi. (Odborníkům se omlouvám za popis, pokusím se popsat princip tak, aby byl pochopitelný i laikům)

Oproti jiným podobným systémům s regulací napětí, nebo výkonu je u V Maxe použitý tzv. pulsní měnič, jehož výstupem není stejnosměrné napětí, pracně a s nezanedbatelnými ztrátami udržované na nastavené hodnotě (při zvýšení napětí ostatně jiná možnost není). Při potřebě regulace napětí/výkonu směrem dolů je pro odporovou zátěž žhavící spirálky, je nejjednodušší a zároveň i nejúčinnější variantou s ohledem na ztráty právě pulsní regulace.
Pro demonstraci se podívejme na následující průběhu napětí:

První měření na výstupu gripu V Max - prozatím bez zátěže:

Obrázek
Obrázek

Na prvém obrázku je nastaven minimální výkon (3V),na druhém naximální (6V). Maximum napětí obdélníku je rovné aktuálnímu napětí baterie (hodnota napětí je v pravém dolním rohu).
Ve srovnání je vidět, že maximální napětí zůstává stejné, jen poměr doby, kdy je napětí přiváděno do zátěže prodloužil.
Další dvojice obrázků je totéž nastavení, ale do zátěže 2 ohmy:

Obrázek
Obrázek

Zde je vidět již pokles napětí, daný poklesem napětí ne zrovna výkonných baterií 16340 při zátěži. Regulace výkonu při tomto poklesu upraví délku pulsů tak, aby výkon na výstupu zůstal pokud možno konstantní. (dobře je to vidět při porovnání průběhu při "6V")
Změny v regulaci nejsou spojité, při měření je vidět drobné změny výstupního proudu i napětí cca 5x za sekundu. Díky rychlosti regulace a setrvačnosti žhavící spirály není šance při kouření poznat jakékoliv kolísání výkonu.

Díky tomuto způsobu regulace jsou hodnoty nastavení "napětí" na gripu pouze orientační. Běžné multimetry si navíc s měřením takovýchto průběhů moc neporadí, takže tudy cesta nevede... subjektivně musím pro srovnatelný výkon atomizéru nastavit na Vmaxu hodnotu "napětí nižší, než např. na Lavatube. Nicméně výkon je plynule regulovatelný a tak nemám obavu, že by se na tomhle šelmostroji nedalo najít vhodné nastavení pro každý kousek hardwaru. Jen to chce trošku laborovat.

Nakonec jsem zkusil alespoň orientačně změřit účinnost měniče, to jest poměr mezi dodaným výkonem ze zdroje a odevzdaným do umělé zátěže. Pro eleiminaci poklesů napětí z baterie i pro jednodušší měření byl tentokrát grip živený 8V z laboratorního zdroje, na kterém se hned odečetly "vstupní" hodnoty. A sám jsem tomu v první chvíli nevěřil, ale v celém rozsahu nastavení (měřeno v nastavení od 3 do 6V po 0,5V) se účinnost měniče pohybovala okolo 92% (plusmínus chyba mých přístrojů). Což je podle mně parádní výsledek...

To be continued :)
Uživatelský avatar
White Dragon
Člen Vapers Clubu
Člen Vapers Clubu
 
Příspěvky: 358
Obrázky: 2
Registrován: stř 04. lis 2009 22:20:33
Bydliště: Chacharova Lhota (bez vykřičníků)

Re: SMOK V MAX - uživatelská recenze WD

Příspěvekod Fido » ned 06. kvě 2012 1:30:42

Přidávám se i já se svoji troškou do mlýna.
Protože k funkčnosti není co dodat, doplním srovnání se vzhledově i funkčně podobným gripem a to ProVari.

Nejprve ještě pár pohledů na Smok Vmax.

Obrázek

Pohled do útrob gripu.
Obrázek
Vše je na jedné nevelké destičce s elektronikou včetně displeje a spínacího/ovládacího mikrospínače. Tlačítko je pouze plast dotýkající se mikrospínače na desce.
Za deskou je vidět vlisovaný horní díl se závitem. Vše je tentokrát pouze zalisováno bez použití lepidla. Z desky vedou dva tenké drátky. Jeden mezi tělo gripu (vlastní trubku) a horní díl a druhý ke středovému kontaktu 510 závitu.


A nyní již k samotnému srovnání.
Zde jsou oba gripy vedle sebe.
Obrázek
Jak je z obrázku patrno, velikost je prakticky stejná. Smok Vmax je nepatrně delší (o cca 0,6 mm) ale hubenější.
Vmax má průměr 21 mm. ProVari 22,8 mm.
ProVari je zde srovnáván v prodloužené variantě. Základní je o něco kratší.
Na první pohled patrné je, že Vmax má tlačítko umístěno pod displejem na stejné straně, ProVari zhruba ve stejné poloze ale na straně opačné než displej.
Druhý na první pohled patrný je rozdíl ve velikosti displeje a okénka. Vmax má displej třímístný, ProVari dvojmístný.
Sklíčko displeje je u Vmaxu zacvaknuto, u ProVari uchyceno dvěma malými šroubky po stranách.
Jen pro legraci jsem oba gripy postavil vedle sebe a položil na ně vodováhu. :biggrin:
Obrázek
I na tomto trochu nesmyslném pokusu je vidět, že ač je Vmax delší, je to jen o málo, protože bublinka ani není na konci.

Velmi podobné jsou i spodní víčka obou gripů.
Obrázek
Malý rozdíl je pouze v pružinkách. Vmax má pružinku válcovou, ProVari kónickou.
Funkčnost obou je naprosto stejná, kónická pružinka je pouze více stlačitelná, protože závity se neopřou o sebe ale složí se vedle sebe. To se týká ale pouze maximálního stlačení "nadoraz".
A ještě víčka z vnější strany.
Obrázek
Jak je patrné, obě mají středovou dírku pro případ "odfouknutí" baterky.
Obě víčka jsou také opatřena vzorem.
Obrázek
Jak je patrné, ve vzoru je rozdíl, oba jsou hezké a oba provedené zahloubením. Přitom každý je jiný.

Podívejme se na vršek.
Drobný rozdílje vidět u středových kontaktů.
Obrázek
Vmax má stejně jako např. Lavatube širší středový kontakt. ProVari jej má o něco menší.
Na čistotu středového kontaktu nehleďte. ProVari má za sebou 9 měsíců provozu a někde se to trochu projevit muselo.
Širší kontakt není úplně ideální, někdy může s některým příslušenstvím dojít ke zkratu. Gripu to nevadí. Má ochranu.
Týká se to ale jen některého příslušenství takže to není nic vážného.

Také vrchní díly jsou vzorované, použit je u obou stejný vzor jako na spodním víčku.
Obrázek
Oba vršky jsou kónické, oba mají mezi okrajem a vlastním závitem atomizéru vybrání.

A nesmíme zapomenout ani na vlastní tělo gripu.
U obou vypadá podobně, rozdíl je v použitých materiálech a robustnosti.
Vmax má tělo z mosazi (zjištěno rýpnutím do vnitřní stěny), na povrchu pokovené a poté nastříkané. Bohužel nevím, jaký materiál byl použit na pokovení.
Dalo by se to zjistit chemicky ale nechtělo se mi kazit vzhled zcela nového gripu nějakým leptáním atd.
Vzhledově to vypadá jako hliník (zejména u písmen).
Průměr těla (bez tlačítka) je 21 mm. Toušťka stěny je 1,2 mm.
ProVari má tělo z nějakého ušlechtilejšího materiálu (je nemagnetický). Vypadá jako nerez ale co to je ve skutečnosti, netuším.
Každopádně jde o materiál velmi odolný oděru.
Průměr těla je 22,8 mm (bez tlačítka), tloušťka stěny je 1,7 mm.

Každý kdo vezme oba gripy do ruky si všimne dalšího rozdílu. A tím je hmotnost.
Vmax je i přes svoje kvalitní a docela robustní provedení o dost lehčí.
Váží bez baterek 77,3 gramu, s baterkami 16340 pak 111,7 gramu.
ProVari je pěkné závažíčko. Bez baterky váží 126,4 gramu, tedy víc než Vmax i s baterkami. S baterkou pak 172,2 gramu.

A porovnejme si i funkčnost.
Oba gripy mají regulaci výkonu. Každý ale jinou.
ProVari má měnič zvyšující napětí baterky. Na výstupu je stejnosměrné napětí s velmi nepatrným pilovitým zvlněním.
Vmax má základní napájení vyšším napětím (dvě baterky) a pulzní regulaci výkonu. Ta je pro odporovou zátěž, jakou jsou různé -mizéry, velmi vhodná.
Asi pro jednoduchost je nastavení uváděno ve voltech (na výstupu) ale ve skutečnosti se tam střídá plné napětí a níc, jak bylo ostatně dobře vysvětleno v Drakově recenzi.
Oba gripy mají ochranu proti zkratu.
U obou tak jde nastavovat výstupní napětí (ačkoliv u Vmaxe je to údaj trochu zavádějící).
U Vmaxe od 3 do 6 V, u ProVari od 3,3 do 6 V (současné verze od 2,9 do 6 V).
Oba gripy také umi změřit aktuální napětí baterek a to v zátěži.
Oba umí změřit odpor našroubovaného -mizéru. S použitím stejného -mizéru ukazují oba gripy mírně odlišnou hodnotu. Rozdíl je o necelou jednu destinu ohmu. Např. u 510 DCT ukazuje ProVari 1,5 ohmu, Vmax 1,4 a někdy 1,5 ohmu.
Nedovedu ověřit, který z údajů je přesnější. Na to by bylo třeba sofistikovanější měřící pracoviště.
Oba mají zamykání spínacího tlačítka, u obou volbou z menu. Oba také mají možnost vypnout podsvětlení spínacího tlačítka.
Pro Vari všechny hodnoty ukazuje pouze při výběru z menu, jinak displej při běžném používaání zůstává zhasnutý.
Vmax naopak umožňuje vybrat jednu ze 3 možností, kterou pak ukazuje vždy při stisku tlačítka. Na výběr je výstupní napětí, odpor atomizéru nebo napětí baterek. Trochu nevýhodou je, že displej nejde zcela vypnout. Někdy je jeho svit poněkud rušivý. Nejde ale o nic podstatného.
Oba gripy také mají hlášení chyb.
Zde se již oba trochu liší. Oba umí ohlásit zkrat atomizéru.
Vmax pak hlásí ještě příliš malý odpor.
Zda má více hlášek ze mi nepodařilo zjistit.
ProVari hlásí místo toho překročení maximálního možného výstupního proudu.
Dále pak hlásí i přepálený atomizér, vysokou teplotu gripu a pak závady měniče a procesoru (s těmi jsem se naštěstí ještě nesetkal). Poslední hláškou jsou závady vstupního napětí. To může značit vadu měniče nebo třeba zoxidovaný či znčištěný kontakt na baterce, pružince atd.
V zásadě ale hlavní chybové hlášky jsou u obou podobné a ty ostatní běžného kuřáka beztak zajímat nebudou. Ono si to stejně ani nejde pamatovat.

Jednu nectnost bych ale Vmaxu vytknul. A to, že při výměně baterek zapomene nastavení. Je tak třeba vždy nastavit nejen výkon ale třeba i zobrazení na displeji, vypnutí podsvětlení tlačítka atd. A co je horší, stane se to občas i při chybě F1 (zkrat). Zde ale ještě uvidíme jak se bude chovat s lepšími baterkami.
Také nepokládám za dobré, že po takovém zapomenutí začíná vždy na 5 V. Lavatube také zapomíná ale začíná na nejmenším napětí. To mě přijde bezpečnější pro atomizéry.
ProVari si naopak pamatuje vše kromě zámku tlačítka. Po výměně baterky je vždy odemčeno.

A teď jak je to v praxi.
ProVari má oficiálně výstupní proud omezen na 2,5 A, reálně můj kus skousne i 2,8 A, pak již hodí chybu.
U Vmaxu Smoktech uvádí 5 A a více.
Je to hodně poznat zejména u LR -mizérů. Tam, kde ProVari už nedovolí dál pokračovat ve zvyšování napětí (tedy výkonu), Vmax nemá problém a dovolí mnohem víc. Kde je hranice se mi nepodařilo zjistit. Hranice je totiž daleko za hranicí "kouřitelnosti". I když se již vesele připaluje liquid, Vmax má ještě velkou rezervu a dovolí další přidávání výkonu.
Co se týče výkonu, zde s velkou rezervou vítězí Vmax.
Trochu horší to již je s výdrží baterek. Díky tomu, že jsou dvě, musí být menší. A tím se velmi rychle vybíjejí.
Zde musím nechat test otevřený. Momentálně mám k dispozici jen baterky 16340 s kapacitou 650 mAh. Čekám na 18350 s kapacitou 1200 mAh. Až dorazí, vyzkouším výdrž pořádně.
ProVari je na jednu baterku, zato ale s větší kapacitou (až 3200 mAh). Maximální výkon sice nedokáže dát tak velký ale po stránce výdrže zatím jasně vede. Ovšem při používání LR příslušenství ji také dokáže vycucnout pěkně rychle.
Oba gripy mají omezenou dobu žhavení. Vmax na 9 sekund, ProVari na 16 sekund.
Víc než dostatečné u obou. Díky možnosti zvýšit výkon není třeba žhavit tak dlouho jako na normálních baterkách a tedy omezení v praxi vůbec nezasáhne.

Při kouření stejného -mizéru na obou gripech je nutno na každém volit jiné napětí pro dosažení stejné dýmavosti a chuti. Je to dáno odlišným způsobem regulace. U Vmaxu je třeba nastavovat o cca 0,5 V méně než na ProVari nebo třeba Lavatube. Pokud nastavíte napětí stejné, nejspíš se vám -mizér připálí.

Který grip vítězí nechám na posouzení každého z vás. Nutno ale dodat, že Vmax zatím nebyl testovýn s výkonnějšími baterkami takže na závěry je brzo.

Ať je to jak chce, Vmax je velmi podařený grip a jako jediný regulovatelný je vhodný pro LR příslušenství. Jeho schopnosti opravdu odpovídají jeho ceně.
Uživatelský avatar
Fido
Registrovaný uživatel
Registrovaný uživatel
 
Příspěvky: 573
Registrován: pon 16. lis 2009 19:36:06

Re: SMOK V MAX - uživatelská recenze WD

Příspěvekod White Dragon » pon 18. čer 2012 19:22:44

Dnes mi přistál do pracek inovovaný typ Smoke V Max. Záměrně jsem si tedy i pro srovnání vybral stříbrnou barvu.
Popisovat zde vše od základu je docela zbytečné, většina poznatků z původní recenze je platná i pro tento kousek. Proto se zaměřím jen na rozdíly. Grip je opět dodáván samotný, bez baterií, jediným rozdílem oproti prvé recenzi je přibalený anglický návod ve formě miniaturního leporela. Bohužel v tomto materiálu je popisována prvá verze VMaxu, v současné verzi má již několik odlišností.
Povrchová úprava je pololesklá stříbrná, nápisy jsou opět provedeny šablonou, nebo laserováním na podkladový kov. Ve stříbrné variantě jsou docela decentní. V černé barvě byly hodně výrazné a nepřehlédnutelné. Dovolím si příložit několikero narychlo spíchnutých srovnávacích fotek:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Funkce gripu se nezměnila, stále se jedná o pulsní (respektive pulsně šířkovou) regulaci výkonu se všemi klady i zápory tohoto řešení. Při měření jsou parametry víceméně shodné s předchozím typem.
Drobné rozdíly doznalo ovládání gripu: Po vložení baterie bylo u původní verze jako výchozí nastavena hodnota výkonu 5V, což nebylo zrovna šetrné k připojenému příslušenství. Nově je po vložení baterek nastaveno na nejnižší úroveň "3V". Tuto změnu kvituji s povděkem. Další změnou v ovládání je pozice menu "6.Lo": V původní verzi ovládala podsvícení tlačítka. V této verzi je na této pozici ovládáno zobrazení na displeji v průběhu potažení. A primárně je vypnuto. Tuto úpravu chválím. Na druhou stranu díky této změně není možnost vypnout modré podsvícení tlačítka. Ale ono je to nakonec i logiické, protože s deaktivací displeje se nezobrazí hlášení o slabé baterii "LO". Takže upozornění "hladového oka" je při vypnutém zobrazení realizováno pouze zuřivým blikáním tlačítka. Potud tedy byly výtky k prvé verzi Smoke VMax vyslyšeny. Poslední vada na kráse prozatím přetrvává i u této verze: Při výměně baterií se veškeré nastavení vymaže. Je to škoda, místo na nějaký zálohovací kondenzátor by v gripu bylo. Možná příště :)

To be continued :)

Prohlášení - tento text, včetně přiložených fotografií je určen výhradně pro použití na diskusním fóru eCF a na diskusním fóru firmy Gold Drive s.r.o.
Uživatelský avatar
White Dragon
Člen Vapers Clubu
Člen Vapers Clubu
 
Příspěvky: 358
Obrázky: 2
Registrován: stř 04. lis 2009 22:20:33
Bydliště: Chacharova Lhota (bez vykřičníků)

Re: SMOK V MAX - uživatelská recenze WD

Příspěvekod huhla » stř 03. led 2018 12:20:33

Ahoj všem,

prosím pamětníky co mají zkušenosti s tímto gripem. Pořídil jsem do vyhraného kousku na vánoční besídce dvě 18350 10A 700 mAh. Na Ehpro 101 Mod jsou funkční i na subohmové řádění. Když je dám do maxe, tak si dám tak dva prásky a mod se kousne, nelze vapovat, zvyšovat ani snižovat napětí. Testováno na protanku 1,8 ohmu ; 2,6 ohmu. Za jakékoli nakopnutí budu vděčný.

Díky Huhla
Informatik = odborník, který vyřeší problém, který vůbec neexistoval, způsobem, kterému nikdo nerozumí...
Uživatelský avatar
huhla
Člen Vapers Clubu
Člen Vapers Clubu
 
Příspěvky: 143
Obrázky: 13
Registrován: čtv 18. dub 2013 10:34:53


Zpět na Elektronické gripy, mody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků